Имайте предвид, че в справката използват съкращението ЗОВ за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ осигурителни вноски, а не само за ЗДРАВНИТЕ вноски.
Тогава съм в тотална грешка  :blink: Следователно на лицата на които е удържано ДОО и ДЗПО се включват и те, въпроса е дали само персонално узържаните от получателя на доход или целия осигурителен разход на платеца?
Здравейте , интересува ме в справка 73, 1 за граждански договор размера на ЗОВ, които се изисква е цялото здравно и от платеца на дохода и от получателя , ако платецаса е внесъл 4,8% , а от възнаграждението на изпълнителя е удържано 3,2%, в справка 73 се посочва целия размер от 8% или бъркам? :blink: Благодаря предварително !
мерси, идея нямам как става ,досега четейки ЗДДС чл.92 виждям , че се прихваща посочвайки се в кл.70 два месеца, след което започват да покриват и други задължения на фирмата към НАП за още един месец , предполагам ДОД и Данък печалба, защото те са в същата сметка . Аз се съмнявам че ще надхвърлим сумата за двата месеца а и предпочитам да си прихванат общия доход и частично данъка за 2016. Може би е добре да ги оставя невнесени за втори и трети месец  за да има какво да си прихващат.
Един въпрос (вероятно глупав) но за пръв път по СД имам ДДС за възстановяване 2400,00лв , подавам си СД-то така и в следващите месеци попълвам необходимата за прихващане сума в кл.70 на декларацията  докато не се изчерпе като прихващане ?
И при възстановяване попълва ли се нещо повече в настоящата СД?
 :good: точно върху 420  :blush: грешката е моя , обнових програмата отново и се получи. Утрото е по-мъдро от вечерта . Благодаря на всички за бързите отговори .
 
Последната актуална версия за Д1/6 ли ползвате ?
да обнових я миналия месец , старата версия не четеше за проверка д6 доколкото си спомням, а сега е активно като опция и ми е чудно защо отчита и новата и предходните като грешни .
от физическо лице по егн  не е първа декларация миналогодишните седят в архива но когато я проверя в програмата ми изписва грешка "Грешка при структурата поле 'Месец' (колона 1)" и на тази за 2015, която е вече подадена и приета миналата пролет и на новата за 2016 ще я подам с ПИК на лицето но при положение че самата програма не я приема се притеснявам от подаването
В програмата на НАП въвеждам Д6 на СОЛ пенсионер само за здравно, същата като миналогодишната и при проверка програмата не я приема, дали има някакво изменение ? Подавам 460х8% за 12 месеца - 441,60лв с код 13 за 2016  :blink:
Съгласна съм и затова искам да е правилно и питам , в самия колцентър немогат да дадът адекватен отговор, а реално не си струва да пътувам за консултации с юристи за да подам нулев ГФО на СД което е без никаква дейност от 5 години, самото Г2 може би трябва да е заверено нотариално при ръчно подаване, но аз подавам с електронен подпис за който ми е и питането. Може би съм представила информацията неправилно , цялото питане е за електронно подаване и електронен подпис на фирма  :blush:
Незнам дали трябва някакво пълномощно,затова и питам към вашия въпрос, 2014 сме подали СД отчет с подписа на управителя на ЕООД /едно и също лице и подписа е поименен, но на юрид.лице/ никакви пълномощни не са приложени и отчета и на двете е приет . на няколко места тази година прочетох че трябва да се приложии някакво пълномошно и затова реших дза попитам В АВ на телефона за справки , там нищо не разясниха първо ми предложиха да си записвам консултации с юристите им, което ми е прекалено, а след това , котато казах на консултанта , че ланското е преминало без подобни усложнения ми препоръча да подам и тази година и двете с единия подпис без пълномощно. пък и пълночощното е от едни човек към него самия през две различни фирми , което  е безумно и незнам защо трябва да се прави!?  искам съвет, ако имате подобен казус
Може ли оод с ел подпис,което не е счет. Фирма,с пълномощно да подаде ГФо на друго оод?
ако лицето представляващо и двете е едно и също  и не са счетоводни фирми , може ли с подпис като ю.лице  на еднатада подаде и ГФО на недействащо СД в което е упълномощен представляващ съдружник? Миналата година е подадено така и е приет отчета и на двете фирми , на телефона за справки на ТР неможаха да ми дадат компетентен отговор , предложиха ми да си запиша час  за консултации с техен юрист в София,което звучи доста усложняващо   :blink:
И аз така процедирах преди, защото фирмата е малка, най-много два болнични , на хартия (което е и по спестяващо ходини до ТП НОИ,, защото позволяват корекции на ръка ако нещо е сбаркано или недописано) , но не ми се е налагало от миналата година да подавам болнични , бланките и преди постоянно се променяха , като имам дори един случай в които ми върнаха документите , защото полето от дясно било по широко отколкото трябва  :blink: , затова не ми се рискува да пусна полупразна форма от програмата он-лайн , че кой знае какви кащи ще си дозабъркам , миналата година заради грешка на доктора издал БЛ ми се наложи два пъти да ида до старишия инспектор на ПОВН и неколкократно до лекаря и то за чужда грешка  :noexpression: представям си ако е моя ...
да  общо заболяване   , но ще последвам  мнението на елена прил.9,12,14 в по два екземпляра , защото не съм сигурна как се борави с програмата, явно не мога да разбера метода на подамане он-лайн. :blush:
 :good: да и аз го открих преди малко това пр.12 , прочетох всички всички налични указания в сайта на НОИ и още немога да разбера каде бъркам и какъв е точно реда за подаване он--лайн затова и в краен случай ще го нося на ръка (2бр прил.9 и 2 бр .прил.12 доколкото им разбрах варедбата друго не е необходимо) но неразбирам какво не е наред с регистрацията ни - имам регистрация и всички услуги  са чекнати, въвеждам прил.9 проверавам не ми изилза грешка , но когато се визуализира въпросното прил.12 половината данни липсват :
електронен адрес: 
представляван от: ...
(име, презиме, фамилия и качество, в което представлява осигурителя/дружеството)
ЕГН/ЛНЧ/Служебен номер................... ...., ЛК № ................., издадена на .......... 20... г., от ........................
На основание чл.16, ал.1 от Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване, Ви представям следните документи:

Документи на хартиен носител:
1. Брой удостоверения приложение № 9 - 
2. Брой удостоверения приложение № 10 - 
3. Брой удостоверения приложение № 11 - 
Документи на електронен носител:
1. Брой записи на удостоверения приложение № 9 - 1
2. Брой записи на удостоверения приложение № 10 - 0
3. Брой записи на удостоверения приложение № 11 - 0
Може би е глупав въпрос , но досега не съм подавала болнични в 2016, нито на ръка нито през уеб-приложението , затова питам какво би следвало да се подаде от новите приложения ако болничния лист е един и се носи на ръка ( от всичко което прочетох в сайта на НОИ може би трябва да занеса прилож.9 и прилож.19 в по два екземпляра , носи ли се прил.1 и самия болничен лист?
Също така имам регистрация в ИСЕОДД където попълвам и проверявам прил.9 , но при опит да разпечатам от там прилож. 19 то излиза без да са попълнени данните на представляващия Управител ЕГН, №ЛК, и дата на издаване от МВР, телефон за връзка и мейл . Грешно ли го попълвам  и само това прил.9 ли следва да попълвам в програмката на НОИ при болничен на служител за болно дете?
Миналото лято и при нас имаше такова нарушение, само че за целия състав, управителя неискаше да се начислява прослужено време до тогава, от инспикцията дадоха разпореждане с едномесемен срок , започнахме от следващ месец да си начисляваме класа без никакви корекции към НАП, а в ИТ само пуснахме едно писмо , че сме оправили нарушенията в указания срок . Досега нищо повече като развитие , но предвид горното се чудя , дали не е трябвало да се прави корекция ? :blink:
В указанията изрично пише , че е валидна последната подадена декларация в рамките на установения срок , и до 14 може да си поправите ДДС-то без нужда от корекция, просто наново да се пусне  :smile1:
 :good: Да разбрах, само ,дето и това е поредното Бг законово безумие , при положение , че няма ограничение на протоколите за разпределяне  и може да може де се прави и всеки ден  :blink: тогава , защо изобщо се въдворяват такива норми  ?!
 :good: Благодаря много  :smile1:
мерси за информацията , значи до 10 000 лв може от касата , а доли има ограничение колко пъти по 10 000 може да се теглят като дивидент?